O nas

DAWNIEJ

Od początku XX wieku mieszkańcy Warszawy oraz Mazowsza mają okazję rozsmakowywać się w najlepszych wędlinach, które powstają w niewielkiej miejscowości – Karczew. Historia firmy KISZECZKA sięga 1936 roku – wtedy to Jan Trzaskowski, dziadek obecnych właścicieli otworzył rodzinną masarnię. Z roku na rok wieść o wyjątkowych smakach oraz niecodziennych wyrobach zataczała coraz szersze kręgi. Historyczne zawirowania na chwilę wstrzymały rozwój firmy. Rok 1989 umożliwił powrót do tego, na czym Trzaskowscy znają się najlepiej – do wyrobu wędlin najwyższej jakości pod znaną nazwą KISZECZKA. Jednym z kluczowych produktów, od którego zaczęła się wieloletnia historia jest Kiełbasa Biała Karczewska® – tradycyjna, w naturalnej osłonce, wyrabiana z chudego mięsa wieprzowego najwyższej jakości, z jedynym środkiem konserwującym – używaną od pokoleń solą peklującą. Perfekcyjnie dobrane przyprawy nadają Kiełbasie Białej Karczewskiej® niepowtarzalnego aromatu oraz smaku.

DZIŚ I JUTRO

Po ponad 80-ciu latach wciąż korzystamy z tradycyjnych, wyjątkowych przepisów. Podczas procesu produkcyjnego wykorzystujemy wyłącznie naturalne składniki, a same wędliny powstają pod czujnym okiem właścicieli firmy, którzy kontynuują tradycję zapoczątkowaną przez swoich przodków – Alojzego i Jana Trzaskowskich. Wybieramy najlepsze gatunki mięsa od godnych zaufania dostawców, które następnie doprawiamy najbardziej aromatycznymi przyprawami. Specjalnie opracowane receptury pozwalają wydobyć głębię smaku z ściśle wyselekcjonowanego mięsa najwyższej jakości, które następnie w formie pysznych wyrobów trafia do konsumentów.

Wychodzimy naprzeciw oczekiwaniom największych smakoszy, proponując również tradycję w niecodziennym wydaniu. Oferujemy sezonowaną wołowinę, którą uszlachetniamy w ściśle określonej temperaturze oraz wilgotności powietrza. Mięso z każdym dniem staje się coraz bardziej soczyste, kruche i delikatne. Dania przygotowane z tak wyśmienitej wołowiny zachwycą najbardziej wymagające podniebienia niesamowitym, bogatym we wrażenia, smakiem. Oferujemy również szeroką gamę wyrobów garmażeryjnych pod marką Karczewska Kuchnia Domowa, które tworzymy według własnych, tradycyjnych i ściśle chronionych receptur, bez dodatku sztucznych konserwantów czy polepszaczy smaku. Efektem finalnym są zdrowe, łatwe do przygotowania i pyszne dania. Nieustannie rozwijamy dostępny asortyment – chcemy, aby każdy znalazł coś dla siebie wśród bogatej oferty produktów firmy KISZECZKA.

FILOZOFIA

Z przyjemnością wracamy do dzieciństwa, do wspomnień, do czasów gdy wszystko smakowało wyjątkowo. Aromaty unoszące się w kuchniach naszych babć pamiętamy do tej pory, szukamy więc smaków sprzed lat, ulotnych, przywołujących uśmiech momentów. W naszej rodzinnej firmie KISZECZKA wiemy o tym doskonale, dlatego też bazujemy na tradycyjnych recepturach, oferując najlepsze jakościowo wędliny, które dodatkowo przywołują najpiękniejsze wspomnienia. To wszystko wymaga nie tylko doświadczenia, ale również niebywałej wrażliwości na smaki oraz aromaty.

Dbamy o to, aby zachować niewielką ilościowo produkcję, korzystając przy tym z zaufanych, współpracujących z nami od lat dostawców najlepszego mięsa. W naszym niedużym zakładzie produkcyjnym w Karczewie panuje unikalny, lokalny mikroklimat. Sami właściciele firmy nieustannie czuwają nad całym procesem, aby zagwarantować wyjątkową jakość wyrobów, zanim te trafią do konsumentów. Produkowane tutaj wędliny niczym wyroby rzemieślnicze stają się małymi dziełami sztuki kulinarnej. Wszystkie wytwarzane są ręcznie, dlatego też są niepowtarzalne. Przekazywane z pokolenia na pokolenie receptury sprawiają, że nasze wyroby zachwycą nawet najbardziej wymagające podniebienia.