Kiełbasa biała surowa Premium Kiszeczka
cena: 27.65 zł/kg
Wędlina, od której wszystko się zaczęło. Tradycyjna, polska kiełbasa, produkowana z chudego mięsa wieprzowego, w naturalnej osłonce. Niepowtarzalny aromat, który urzeka smakoszy wędlin już od ponad siedemdziesięciu lat. Świeżo mielone przyprawy, to siła przetargowa Kiełbasy Białej Karczewskiej, która idealnie smakuje po sparzeniu, upieczeniu na grillu, bądź jako „wkładka” np. w świątecznym żurku. |
![]() |

![]() |
* 70 dag białej kiełbasy
* 2 cebule (20 dag)
* 1 łyżka smalcu
* sól
Kiełbasę zwinąć w wianek, kilkakrotnie nakłuć widelcem, włożyć do posolonej wody i gotować w odkrytym garnku, na małym ogniu, około 10 min, a potem wyjąć i osączyć. Cebulę obrać i pokroić w półplastry. Kiełbasę ułożyć w brytfannie na stopionym smalcu, włożyć cebulę i piec około 30 min w piekarniku nagrzanym do temperatury 200°C. Podawać obłożoną cebulą, z ziemniakami z wody (lub purée) posypanymi natką pietruszki oraz z surówką lub chrzanem.